VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier vind je antwoord op de meeste gestelde vragen. Heb je toch liever contact? Bel ons dan op het nummer +31(0)79 36 067 36.

Zoek op onderwerp:

Zijn er meerdere varianten van HS Protect?

  • Wij leveren standaard een opalen variant van HS Protect. Deze is wit wanneer het wordt aangebracht en droogt transparant op.
  • HS Protect is ook verkrijgbaar in een 100% waterresistente versie. Dit is een nieuwe versie welke in 2019 gelanceerd wordt, voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer +31(0)79 – 36 067 36. Hier onder zie je een demovideo van deze nieuwe versie.

Kan ik HS Protect in iedere kleur krijgen?

  • Ja. Klantspecifieke kleuren zijn mogelijk in overleg en vanaf een minimale afname van 1 IBC-container (1000l).

Waarvoor kan ik HS Protect gebruiken?

  • HS Protect is ontwikkeld om alle niet- poreuze oppervlakte te beschermen tegen krassen, (verf)vlekken, vuil, olie, vet, vliegroest, corrosie, natuurlijke zandstormen, etc. Er zijn ook enkele poreuze ondergronden die behandeld kunnen worden, zoals beton en natuur steen.Wij raden aan om bij iedere nieuwe soort ondergrond een kleine test uit te voeren, om te kijken of het resultaat naar verwachting is.

Voor wat voor producten wordt HS Protect zoal gebruikt?

HS Protect is een ideale bescherming voor velen materialen, zoals;
Kunststoffen/ plastics, glas, metalen, aluminium, staal, RVS, keramiek, acrylraten, beton, behandeld hout, natuursteen (marmer),  etc.

Voorbeelden van toepassingen zijn onder andere; ramen en deuren, gevelbekleding en -beplating, sanitaire voorzieningen, gepolijst beton (trappen, pilaren, beelden, vloeren, etc.), nieuwe auto’s en bussen tijdens transport naar de dealers of  voertuigen in risicogebieden op bouwplaatsen (rijdende werktuigen), gebieden met veel wind en (zand)stormen etc. Bescherming van auto- en vliegtuigonderdelen tijdens opslag en transport, kranen, behandelde metalen (gemoffelde profielen RVS, aluminium, staal), in spuitcabines, bij schepen en boten, etc.

Moet ik de ondergrond voorbehandelden?

De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Een beetje stof is niet erg, dit komt direct mee tijdens het verwijderen van de folie.

Een primer of andere dergelijke voorbehandelingen zijn niet nodig. HS Protect hecht in één keer.

Hoeveel liter heb ik nodig per m2?

Gemiddeld wordt er 1 l HS Protect verbruikt op 3 à 4 m². Voor algemeen gebruik adviseren wij een laagdikte (droog) aan te brengen tussen de 40 en 250 micron. De theoretische oppervlakte dekking ligt tussen de 2 en 10m2 per liter. Afhankelijk van het substraat en de methode van aanbrengen. Het aanbrengen van 40 micron droge filmlaag staat gelijk aan 0,1l per m2.

Bij welke temperaturen kan ik HS Protect gebruiken?

De verwerkingstemperatuur van HS Protect ligt tussen de 5°C en 35°C.

Hogere temperaturen zijn mogelijk. Maar hierbij dient men eerst een test uit te voeren, waarbij de kwaliteit van de folie goed wordt bestudeerd en vergeleken met de vereisten, alvorens het product op grote schaal wordt in gezet.

Onder het vriespunt (0°C) is HS Protect niet toe te passen of te verwijderen. Het zal niet starten met het droogproces en bij het verwijderen scheurt het, aangezien het water in het product bevriest.

Hoe lang blijft HS Protect zitten op mijn producten?

HS Protect blijft na het aanbrengen tot 12 maanden zitten.

De maximale levensduur is afhankelijk van de omgevingsomstandigheden waarin het wordt gebruikt en de dikte waarmee het is aangebracht.

Hoelang kan ik HS Protect bewaren?

U kunt HS Protect 18 maanden opslaan.

Aangebroken producteenheden dienen bij voorkeur direct gebruikt te worden.

Tijdens opslag ten alle tijden goed beschermen tegen vorst. Het liefst opslaan in een temperatuur tussen de 5°C en 30°C. Niet gebruikt materiaal in vaten of emmers, dient hermetisch afgesloten bewaard te worden.

Bij open of gedeeltelijk gevulde containers kunnen viscositeitsverschillen ontstaan en kunnen er vellen ontstaan op het materiaal en kan er uiteindelijk ook een schimmellaag op het materiaal ontstaan. In deze gevallen dient het product gefilterd en opgemixd te worden voor gebruik.

Zitten er giftige of gevaarlijke stoffen in HS Protect?

Er zitten geen geen chemische stoffen in HS Protect.

Er is geen apart onderzoek naar giftige stoffen verricht. Echter wijzen studies van soortgelijke materialen aan dat deze producten vrijwel geheel vrij zijn van giftige stoffen.

Het product wordt niet geclasificeerd als gevaarlijk of riskant volgens het EU reglement 1999/45/EF. En hoeft hierdoor ook niet bijzonder te worden behandeld tijdens transport.

Gevaarlijke stoffen ADR status: NO
Gevaarlijke stoffen RID status: NO
Gevaarlijke stoffen IMDG status: NO
Gevaarlijke stoffen ICAO/ IATA status: NO

Hoe breng ik HS Protect het beste aan?

U kan HS Protect gemakkelijk aanbrengen met een verfspuit, verfroller of -kwast. Bekijk hiervoor de verschillende videobestanden onder het kopje product.

Het adviseren het gebruik van een airless verfspuitapparaat,  met een minimaal vermogen van 100 BAR fluid druk.
Tip (spuitkop): Graco 517 – 0,43mm (17thou)

Hoe krijg ik HS Protect er weer af?

HS Protect laat zich zeer gemakkelijk verwijderen. U hoeft enkel een hoekje los te krijgen, waarna u de folie in één stuk kunt verwijderen.

De folie zal uit zichzelf niet loslaten door wind of weersomstandigheden.

Bij het verwijderen blijft er geen residu (zoals lijmresten) achter op het materiaal en neemt de folie direct vuil mee, zodat u altijd een schoon product oplevert.

Hoelang duurt het voordat HS Protect is opgedroogd?

De droogtijd van HS Protect is afhankelijk van een aantal zaken;

  • de dikte waarmee HS Protect is aangebracht,
  • de omgevingstemperatuur,
  • de luchtcirculatie en
  • luchtvochtigheid.

Ideaal is een zomerse dag met een stevig briesje. Dan ontstaat er in ca. 30 min. een filmlaag en is het uitgehard na 24 uur. De folie heeft na 24 uur uitgehard en heeft dan zijn volledige sterkte.

Is HS Protect UV-bestendig?

Ja.

HS Protect is bestendig tegen UV-straling en zal niet inbranden op uw product.

Als u hieraan twijfelt, maak dat altijd eerst een test op de ondergrond. Hierdoor weet u hoe HS Protect reageert op uw product.

Waar kan ik HS Protect kopen?

HS Protect Nederland B.V. is gevestigd in Zoetermeer. U kunt altijd ons benaderen via telefoon, website of e-mail. U bent bij ons altijd welkom voor extra informatie, echter hebben wij geen verkoopbalie en verkopen wij alleen op bestelling. Verder verkopen wij niet aan de consument en werken wij alleen met zakelijke klanten (Business tot Business).

Wij maken gebruik van een eigen distributienetwerk. Iedere distributeur heeft haar eigen specialiteit en marktgebied. Het kan zijn dat wij u doorsturen naar een van onze distributeurs als u contact met ons opneemt of een bestelling plaatst.

Neem altijd eerst contact op met HS Protect Nederland, wij zullen je naar de juiste distributeur verwijzen.

Hoe bewaar ik HS Protect als ik het niet gebruik?

Je dient ten alle tijden te zorgen dat HS Protect tijdens opslag niet bevriest.

Ideaal is een temperatuur tussen 10°C en 25°C (de verwerkingstemperatuur van HS Protect ligt tussen de 5°C en 35°C).

Naast de juiste temperatuur dient de verpakking ook hermetisch gesloten te blijven, zodat er geen zuurstof bij het materiaal kan komen. Zuurstof zorgt er namelijk voor dat het droogproces start en hierdoor kunnen vellen ontstaan op het materiaal.

Goed gesloten en bij de juiste temperatuur kan je HS Protect zo’n 18 maanden op voorraad houden.

In welke eenheden is HS Protect te verkrijgen?

HS Protect wordt verkocht in emmers van 20l en in IBC-containers.

Emmer van 20l zijn gemakkelijk te hanteren en passen goed onder de meeste GRACO verfspuitmachines. Hierdoor kan je aan een stuk door 20l weg spuiten en hoef je niet steeds materiaal toe te voegen.

Voor bedrijven die wat meer gebruiken, leveren wij IBC-containers. Deze hebben een inhoud van 1000l. De vaten staan op een geïntegreerde pallet, waardoor deze stabiel staat en gemakkelijk met pompwagen of heftruck is te vervoeren. Door de aftapkraan kan men eenvoudig zelf emmers vullen of direct koppelen aan een verfspuitinstallatie (luchtdicht circuit dus minder onderhoud).

Moet HS Protect worden op gemixt voor gebruik?

Ondanks dat HS Protect een enkelcomponent coating is, dient het wel goed op gemixt te worden voor het gebruik.

HS Protect is een natuurlijk product, op waterbasis en natuurlijke boomharsen.

Wij adviseren om hiervoor een beton-mixer te gebruiken.