Onlangs hebben wij een geslaagde dampdiffusie test laten uitvoeren. In het laboratorium van het onafhankelijke onderzoeksbureau M2LAB, is er gekeken naar de luchtdoorlatendheid van onze nieuwe waterbestendige spuitfolie van HS Protect.

De aanleiding van deze test is de toepassing op betonnen ondergronden. Wanneer beton, na het gieten, uit een mal gehaald wordt, of wanneer het geprint is met een 3D-printer, dient het vaak nog enkele weken uit te harden. Tijdens dit proces verdampt er veel water uit het beton.

Het uithardingsproces vindt grotendeels plaats op het bouwtermijn en het is daarom wenselijk het beton direct  na het verlaten van de mal te voorzien van een bescherming. Hierbij moet de waterdamp wel door deze beschermingslaag heen kunnen komen, anders ontstaan er ongewenste vlekken op het beton.

Het onderzoek naar de waterdampdoorlaatbaarheid (WVTR) van 1 vlak materiaaltype door middel van de ‘dry cup’ methode bij 23°C en 50% relatieve vochtigheid als omgevingsomstandigheden, inclusief diktebepaling. De gehanteerde methode is: ISO 7783 (‘dry cup’ method).

De uitgevoerde test heeft aangetoond dat de nieuwe waterbestendige versie van HS Protect een goede dampdiffusie waarde heeft. Hierdoor is het toepasbaar op de vochtigste plekken en zeer goed bestand tegen water en tegelijkertijd laat het wel voldoende waterdamp ontsnappen, zodat in dit geval het onderliggende beton goed kan opdrogen.

Hiermee is het mogelijk gemaakt om alle betonnen (giet)delen direct na het verlaten uit de mal, te voorzien van een beschermfolie en vervolgens snel te kunnen vervoeren naar bouwlocatie of opslag. Dit zorgt voor maximale productiviteit in de betonfabrieken.

MAXIMALE PRODUCTIVITEIT BETONFABRIEKEN
DOOR SNELLE DOORGANG VAN DE PRODUCTEN.

Onze HS Protect coating is zeer sterk en kan langdurig op het beton blijven zitten en vervolgens gemakkelijk worden verwijdert. Wilt u meer informatie over deze test en onze nieuwe waterbestendige versie van HS Protect? Dan kunt u bellen met +31(0)79 36 067 36 of laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier dan nemen wij z.s.m. met u contact op.

Meer informatie? Vul hier uw gegevens in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Deel dit bericht: